Szkolenie

Instrukcja Obsługi Maciory - "Rozród"

K2 Agro zaprasza na kolejne szkolenie dla profesjonalistów z serii „Instrukcja Obsługi”!

Kiedy?

Szkolenie odbędzie się 21 stycznia 2025 r. w Poznaniu w godzinach 10:00 - 17:00. Dokładne informację zostaną wysłane do uczestników przed wydarzeniem.
Program szkolenia:
  • Podstawowe zagadnienia z hodowli zwierząt – genetyka, program hodowlany, wartość hodowlana, remont stada, indeks etc.
  • Loszka hodowlana/loszka remontowa – utrzymanie, technologia, selekcja, identyfikacja.
  • Zakup zwierząt hodowlanych: transport, status zdrowotny, fenotyp, plan zasiedleń, kwarantanna, aklimatyzacja.
  • Rozród – fizjologia, technika, metody, sprzęt.
  • Kontrola wskaźników rozpłodowych.
  • Utrzymanie zwierząt w sektorze krycia, w sektorze kontrolnym, w sektorze utrzymania grupowego w zależności od systemu technologicznego.
  • Dobrostan i opieka nad maciorami prośnymi.
  • Ochrona zdrowia, monitoring statusu zdrowotnego, program profilaktyczny.
  • Nasienie – podstawowe informacje z zakresu produkcji, opakowania, żywotność, transport nasienia, przechowywanie, wykorzystanie.
PRELEGENCI

Dr Marian Porowski

Absolwent Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Od wielu lat dzierży miano jednego z najlepszych specjalistów medycyny weterynaryjnej w Polsce.

Mgr inż. Szymon Sygit

Mgr inż zootechniki. Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Szczecinie. Manager wyższego szczebla wielkotowarowych ferm matecznych, kierownik produkcji i brygadzista sektora rozrodu z ponad 20-letnim stażem. Od wielu lat zarządza kilkutysięcznymi stadami macior, ma szerokie doświadczenia w prowadzeniu zarówno stad hodowlanych, jak i towarowych. Posiada wszechstronną zdolność w kierowaniu licznymi zespołami pracowników. Od 2015 roku prowadzi hodowlę świń w standardzie „bez użycia antybiotyków” w podwyższonym standardzie dobrostanu.

Mgr inż. Karolina Krasicka

Mgr inż. Zootechniki. Specjalista z zakresu bioasekuracji i produkcji trzody chlewnej, Posiadająca wieloletnie doświadczenie w standaryzowaniu produkcji zwierzęcej i wdrażaniu procedur operacyjnych w stadach wielkotowarowych oraz indywidualnych.

Koszt szkolenia to 1390 zł netto / osobę.

Ilość miejsc ograniczona.
Zapisz się online
Dołącz do uczestników szkolenia

Zobacz fotorelację z poprzedniego szkolenia